iten kaikki sai alkunsa ?

Matkustimme Espanjan vuoristossa Sierra Nevadan eteläpuolella missä valkoiset pienet kylät ikään kuin roikkuvat kiinni vuoristojen rinteillä, näimme kaikkialla kauniita lattioita. Yritimme pitkään selvittää näiden kauniiden lattioiden alkuperää ja sinnikkään tiedustelun tuloksena meidät ohjattiin pikkukylän liepeillä olevan vanhan työpajan nurkille. Siellä samanhenkisiä laattoja oli jätetty muistoiksi, sään armoille. Kuvasimme löytömme ja tästä innostuneena aloimme selvittää työpajan historiaa.
On kiehtovaa että vuosisadan vanhaa menetelmää edelleen hyödynnetään laattojemme valmistuksessa ja suunnittelussa. Käsityötaidoilla ja perinteillä on suuri merkitys tuotteen lopputulokselle. Laattaperinne samoilla laitteilla ja muoteilla elää nyt kolmatta sukupolvea. Samoista muoteista on syntynyt lattioita sekä paikallisiin maalaistaloihin että kaupunkikoteihin. Tunnetuin lattia jonka olemme onnistuneet jäljittämään on Granadan arkkipiispan toimistossa oleva ”Mountain Flower” niminen lattiamalli, 1900-luvun alkupuolelta.
Encaustic tiles by La Parra
Nähdessäni nämä, jopa satojen vuosien takaa olevat laatat, tuntui kuin vanhat tarinat olisivat heränneet henkiin ja kuviot tanssisivatvat läpi vuosisatojen. Rakastuin kuvioiden väreihin ja rytmeihin.
On ollut hauska työskennellä paikallisten käsityölästen ja taiteilioiden kanssa sekä suunnitella myös omia malleja. On mukava istua alas asiakkaiden kanssa, ja miettiä mitkä väriyhdistelmät ja kuvioit kellekkin sopii.

Hanna Uggla, taiteilija
Cement tiles by La Parra
On hienoa kun voin tarjota asiakkailleni jotain kaunista ja erilaista. La Parra laattojen elävyys, värit ja kuviot tuovat lämpöä ja tunnelmaa koteihin. On etuoikeus päästä näkemään työn lopputulos ja olla mukana toteuttamassa asiakkaan unelmia.

Työskenneltynäni yli kymmenen vuotta IT alalla, sain YT neuvoteltuani itseni pois siitä kierteestä, avasin uuden oven ja sain mahdollisuuden tulla mukaan La Parran toimintaan - ryhdyin yrittäjäksi ! Nautin työstäni sisustuksen parissa, inspiroivien ihmisten ympäröimänä.

Tuula Ignatius, Osakas
Rosoisuus ja lämpimät värit tekevät kodin kotoisaksi
Hanna
Yhdistele rohkeasti oman makusi mukaan, kokonaisuus on aina kaunis
Christian